طراحی سایت درمانگاهی و کلینیک

طراحی سایت درمانگاه

اهمیت طراحی سایت درمانگاهی چیست؟

شیوه دسترسی و میزان برخورداری مردم به خدمات بهداشت، درمان و پایش سلامت یکی از پارامترهای اصلی برای سنجش کیفیت نظام سلامت یک کشور به شمار می‌رود. نحوه فعالیت بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها در ارتباط مستقیم با این سنجش هستند. بنابراین اطلاع رسانی نوع و کیفیت خدمات مورد ارائه، یکی از نخستین گامها در تحقق خدمت رسانی مطلوب است. با توجه به گستردگی حوزه خدمات بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بهترین روش معرفی طراحی سایت درمانگاهی است.

انواع مراکز درمانی

مطب

مطب عموما جایی است که پزشک در آن به معاینه و درمان بیماران می‌پردازد. البته به محل فعالیت سایر شاغلین حرف پزشکی مانند روانشناس که دارای دفترکار می‌باشند نیز می‌توان مطب اطلاق کرد. واژه مطب اسم مکان از ریشه طب است و در پارسی به آن پزشکگاه هم می گویند. طبق قوانین موجود تأسیس مطب در ساختمان های مسکونی نیز مجاز است. هر پزشکی تنها پس از اخذ مجوزهای لازم مانند پروانه مطب از سازمان نظام پزشکی مجاز به تأسیس مطب است و مسئولیت اقدامات درمانی انجام شده در مطب برعهده پزشک می‌باشد . نصب تابلو، چاپ سرنسخه، تعرفه دریافتی از بیماران، اقدامات درمانی قابل انجام در مطب، فهرست ملزومات مطب و شرایط فیزیکی آن تابع قوانین موجود می‌باشد.

درمانگاه یا کلینیک

معمولاً درمانگاه موسسه‌ای مستقل است که به درمان بیماران می‌پردازد ولی برخلاف بیمارستان بیماران را بستری نمی‌کند. ”

کلینیک می تواند  مراکز آموزش را نیز شامل شود، از جمله مراقبت های بیمارستانی اولیه، البته مراقبت های پزشکی ارائه شده توسط یک کلینیک ممکن است با یک بیمارستان ارتباط نداشته باشد. به طور معمول امروزه در مدیریت کلینیک ها بر خلاف گذشته از سیستم های مکانیزه و همچنین نرم افزار مدیریت درمانگاه و کلینیک تخصصی استفاده شود. هر درمانگاهی بجز مؤسس باید برای هر شیفت فعال خود دارای مسئول فنی پزشک باشد. درمانگاه می‌تواند عمومی یا تخصصی (مانند درمانگاه پوست و مو یا درمانگاه دندانپزشکی) باشد.

دی کلینیک

دی کلینیک از لحاظ امکانات و وسعت ، از درمانگاه بزرگ تر است. به عبارت دیگر دی کلینیک همان بیمارستان در ابعاد کوچک تر می باشد. در دی کلینیک ها ، عمل های سرپایی و جراحی محدود نیز صورت می پذیرد و این موضوع از لحاظ هزینه به نفع بیماران است. همان طور که در مطالب فوق ذکر شد ، فرد بیمار نمی تواند در درمانگاه بستری شود، اما در موارد اورژانسی و ضروری دی کلینیک می تواند حداکثر بیمار را به مدت ۲۴ ساعت بستری کند و برای انجام این امر، باید تخت، اتاق و لوازمات مورد نیاز را نیز داشته باشد.

ساختمان پزشکان یا پلی کلینیک

مجتمعی که در آن انواع مختلف polyclinic ساختمان پزشکان بیماری‌ها و صدمات به‌طور سرپایی بررسی و درمان می‌شود. معمولاً مجتمع درمانی مانند درمانگاه موسسه ای مستقل است که به درمان بیماران می‌پردازد ولی برخلاف بیمارستان بیماران را بستری نمی‌کند و برخلاف درمانگاه معمولاً همزمان بیماران در چند رشته تخصصی ( مانند چشم، ارتوپدی، قلب و …) پذیرش می‌شوند . مجتمع درمانی می‌تواند خصوصی، دولتی یا خیریه باشد. البته در قوانین مصوب فعلی بخش درمان ساختار مستقلی با نام مجتمع درمانی نداریم.

بیمارستان

معمولا بیمارستان از نظر بزرگی فضا ، تعداد کارکنان ، انواع خدمات و تنوع رشته‌ های درمانی، وسیع تر از درمانگاه یا ساختمان پزشکان است. از لحاظ ماندگاری بیمار نیز ، بیمارستان عموماً به بستری افراد می پردازد و لذا ماندگاری بیمار در آن ، از تمامی دیگر انواع مراکز درمانی بیشتر است. «بیمارستان» یک واژه فارسی است که در دوران ساسانیان و پس از آن در جهان اسلام برای «محلِ نگهداری بیماران» به کار می‌رفته‌است.

کاربرد های طراحی سایت مراکز درمانی و کلینیک ها

  • داشتن کارمندان زیاد و متعدد
  • مراجعه ‌کنندگان زیاد
  • سرویس‌ها و خدمات گوناگون
  • حجم زیاد فعالیت‌های کاری
  • احتیاج به برنامه ‎ریزی قوی و خیلی دقیق
  • وجود جایگاه‌های مختلف شغلی
  • گستردگی و بزرگ بودن فضایی و مکانی

امکانات طراحی سایت بیمارستانی و درمانگاهی چیست؟

  • درباره بیمارستان
  • خدمات بیمارستان
  • لیست پزشکان
  • پذیرش بیمار و نوبت دهی
  • دریافت اینترنتی جواب آزمایش
  • اخبار و اطلاعیه ها
  • گالری تصاویر
  • تماس با ما

معرفی بیمارستان

در طراحی سایت بیمارستانی و درمانگاهی بخشی با عنوان درباره بیمارستان یا درمانگاه دارای صفحاتی مانند تاریخچه و معرفی بیمارستان یا درمانگاه، اعضای هیئت مدیره و سهام‌داران، مدیریت، معرفی رزومه وسوابق، گواهی‌ها و مجوزها، اهداف و مزایا و … طراحی می‌شود.

خدمات بیمارستان

در طراحی سایت بیمارستانی و درمانگاهی با ایجاد منو انواع خدمات بیمارستان یا درمانگاه شامل بخش های بستری، کلینیک، پاراکلینیک، جراحی و … به صورت دسته بندی شده به کاربر ارائه می‌شوند.

لیست پزشکان

بخش لیست پزشکان از جمله بخش‌های مهمی است که در طراحی سایت بیمارستانی و درمانگاهی پیاده سازی می‌شود و دربرگیرنده اطلاعات پزشکان در حوزه‌های تخصصی موجود در بیمارستان یا درمانگاه مانند جراحی مغز و اعصاب، قلب و عروق، گواش، تصویربرداری و آزمایشگاه و … است. در این بخش صفحاتی هم برای اطلاعات پزشکان اورژانس و میهمان می‌تواند طراحی شود.

لیست بیمه‌های طرف قرارداد

با توجه به این که بخش بسیار مورد سوال کاربران است، می‌توان یک بخش از منوی سایت را به آن اختصاص داد و لیست بیمه‌های طرف قرارداد به همراه شرایط آن را به کاربران ارائه کرد.

پذیرش بیمار

راه اندازی بخش پذیرش بیمار از مهمترین بخش‌ها در طراحی سایت بیمارستانی و درمانگاهی است. در این قسمت از طراحی سایت صفحاتی برای پذیرش بیماران سرپایی و بستری، راهنمای بیمار، بیمه‌های طرف قرارداد، پذیرش و نوبت دهی اینترنتی و تلفنی و برنامه حضور پزشکان پیاده سازی خواهد شد.

جواب آزمایش آنلاین

در طراحی سایت بیمارستانی و درمانگاهی  می‌توان جهت دریافت جواب آزمایش بصورت اینترنتی صفحه‌ای را راه‌انداز کرد تا مشتریان با وارد کردن اطلاعات بتوانند لینک دانلود جواب آزمایش خود را دریافت کنند.

اخبار و اطلاعیه تولید محتوا

بخش‌هایی مانند اخبار و اطلاعیه‌ها، گالری تصاویر از امکانات و تجهیزات بیمارستان و تولید محتوا با توجه به نیازها و پرسش‌های متداول کاربران، از دیگر بخش‌هایی است که در طراحی سایت بیمارستانی و درمانگاهی در نظر گرفته می‌شود. گزینه لینک‌های مفید و پاسخ به پرسش‌های متداول هم معمولا در طراحی سایت بیمارستانی و درمانگاهی وجود دارد.

گالری تصاویر

در بخش گالری وتصاویر، عکس هایی از قسمت های مختلف درمانگاه یا کلینیک  گذاشته میشود که بیمار از امکانات رفاهی ودستگاها ، تجهیزات درمانگاه یا کلینیک باخبر بشوند.

تماس با ما

بخش تماس با ما شامل اطلاعات تماس، آدرس، نقشه گوگل مپ و ساعات کار بخش‌های مختلف بیمارستان یا درمانگاه از دیگر بخش‌های لازم در طراحی سایت بیمارستانی و درمانگاهی به شمار می‌رود.

نمونه طراحی سایت درمانگاهی و کلینیک مجموعه وب شیفت