طراحی سایت اختصاصی


طراحی سایت اختصاصی چیست؟
طراحی وب سایت های اختصاصی همانطور که از نام آن مشخص است از همان اول بر پایه نیاز مشتری چه از لحاظ گرافیکی و چه از نظر پیاده سازی پی ریزی میشود. نکته مدنظر در پیاده سازی وب سایتهای اختصاصی استفاده نکردن از cms است یعنی تمام سایت از اول بصورت اختصاصی برای مشتری برنامه نویسی میشوند آنچه مشخص است با توجه به گستردگی کار تهیه این نوع سایتها کار یک نفر یا دو نفر به تنهایی نیست.
سیستم مدیریت محتوا چیست ؟
یک سیستم مدیریت محتوا (سیستم مدیریت محتوای وب) یک نرمافزار همراه یا مستقل برای ایجاد، گسترش، مدیریت و ذخیره محتوا در صفحات وب است. محتوای وب سایت شامل متن، گرافیک، عکس، ویدئو، صدا و کد است که برای نمایش محتوا یا تعامل با کاربر استفاده میشود. مدیریت محتوا نقش زیادی در تجارت امروز دارد و پایه و اساس وبلاگ نویسی، انتشار مقالات، اخبار، توضیحات محصولات و … در وبسایت است. وردپرس و جوملا دو مورد از سیستم های مدیریت محتوا هستند.
گفتنی است که نوع سیستم مدیریت محتوا در سئو سایت تاثیر چندانی ندارد و فقط در این مورد که افزودن امکانات جدید در سیستم های مدیریت محتوا به سادگی از طریق نصب افزونه امکانپذیر است اما در CMS اختصاصی باید توسط برنامه نویس امکانات اضافه شوند ممکن است تاثیرگذار باشد. توج داشته باشید استفاده بیش از حد از این افزونه ها می تواند تاثیر منفی بر سرعت وب سایت شما داشته باشد.
آیا طراحی سایت تخصصی با قالب های آماده ممکن است؟
زمانی که صحبت از طراحی سایت اختصاصی می شود ، دیگر جایی برای وب سایت هایی مانند WordPress و Joomla و .. وجود ندارد. زیرا در این نوع وب سایت ها امکان بسیار کمی برای اختصاصی سازی وجود دارد و تغییرات قابل انجام تنها به تغییرات ظاهری و چند تغییر سطحی دیگر محدود می شود و علاوه بر اینها طراحی سایت های وردپرس نیاز به دانش و سواد برنامه نویسی بسیار کمی دارد و توسط شرکتهای کوچک و و افرادی انجام می شود که امکان تحلیل و اجرای پروژه های پیچیده برنامه نویسی را ندارند و از این رو به صورت تخصصی این حرفه را دنبال نمی کنند.
تمام ماژول ها و امکانات وب سایت های WordPress و Joomla توسط اشخاصی در جهان تولید می شود که کوچکترین اطلاعی در مورد کسب و کار و اهداف شما ندارند و تنها هدف آنها ارائه یک قابلیت عمومی است که در تمام این نوع وب سایت ها قابل استفاده باشد. اما در طراحی وب سایت تخصصی تمام امکانات برای ایجاد یک قابلیت خاص برای رسیدن به اهدافی از پیش تعیین شده و برای شما ایجاد می گردد.
دلیل بالاتر بودن قیمت سایت های تخصصی ASP.NET چیست ؟
برای طراحی وب سایت هایی که دارای Core یا هسته ASP.NET شرکت مایکروسافت هستند به طور کلی هزینه بیشتری باید پرداخت شود.این موضوع دلایل زیادی دارد. یکی از مهمترین دلایل آن این است که ASP.NET برخلاف PHP (وردپرس و جوملا و .. ) Open Source نبوده و کاملا اختصاصی است.ASP.NET تحت لیسانس شرکت مایکروسافت ارائه می شود و برخلاف PHP استفاده از آن رایگان نیست. همین Open Source یا اصطلاحا متن باز نبودن، باعث می شود که امنیت سایت های ASP.NET فوق العاده بالاتر از یک وب سایت PHP مانند وردپرس باشد.
ضمنا برای استفاده از ASP.NET نیاز به برنامه نویسانی است که به زبان های پیچیده مانند C# مسلط باشند.به دلیل پیشرفته و حرفه ای بودن این زبان برنامه نویسی ، دستمزد برنامه نویسان .NET و C# بسیار بیشتر از سایر برنامه نویسان است و علت آن هم امکان طراحی و اجرای پیچیده ترین پروژه های تحت وب با استفاده از این زبان برنامه نویسی است.
مراحل انجام طراحی سایت اختصاصی
- در جلسه مشاوره نیاز و هدف کارفرما به سایت بررسی میشود و امکانات پیشنهادی و برآورد هزینه طراحی سایت ارائه میشود. نوشتن یک پروپوزال و یا طرح پیشنهادی که از ضرورات در طراحی وب سایتهای حرفهای است.
- پس از تایید کارفرما، قرارداد سایت را با مشتری مورد نظر بسته میشود و طراحی گرافیک قالب سایت شروع میشود.
- پس از اصلاحات و تاییدیه طرح گرافیکی سایت، برنامه نویسی و کدنویسی سایت با زبان PHP و CMS های برتر دنیا مانند وردپرس و جوملا و یا فریم ورک های لاراول و از پایه PHP انجام میشود.
- پس از برنامه نویسی، صفحه آرایی و چیدمان محتوا و و ورود اطلاعات انجام میشود. سپس در واحد کنترل کیفیت سایت بررسی نهایی انجام میشود و سایت آپلود میشود.
- پس از مشاهده سایت توسط کارفرما و ارسال اصلاحات سایت، جلسه تحویل سایت و آموزش در محل شرکت برگزار میشود.
ویژگی های طراحی سایت اختصاصی
مهمترین ویژگی های طراحی سایت اختصاصی در مقایسه با سایر سیستم ها به صورت زیر است:
- قابلیت ارتقا و توسعه پذیری بالا
- کاملا منطبق بر نیازهای کارفرما
- امکان استفاده از رنگ بندی ها و قالبهای خلاقانه مختلف
- برخورداری وبسایت از کیفیت و سرعت عملکرد بالا
- امنیت بالا در طراحی سایت اختصاصی
- هزینه نگهداری و توسعه کمتر
مزایا و معایب وب سایت تخصصی
مزایا:
- عدم وجود محدودیت در افزودن قابلیت و امکانات به وب سایت
- امنیت بسیار بالا و تضمین شده
- توجه بیشتر به قشر خاصی از مخاطبان که سهم بیشتری در کسب درآمد شرکت شما دارند
- کدنویسی صحیح و اصولی از ابتدای طراحی و متناسب با نوع کسب و کار و اهداف مورد نظر
- صرفه جویی در زمان و هزینه سئو به دلیل SEO-Base بودن وب سایت های تخصصی
- تغییر بسیار راحت و سریع قالب و Layout وب سایت به دلیل استفاده از MVC Design Pattern
- استفاده از جدیدترین تکنولوژی ها که باعث می شود کیفیت و امنیت وب سایت تا سالها تضمین گردد
- برندسازی حرفه ای و موثر
- استفاده از آخرین تحقیقات دنیا جهت اثرگذاری هرچه بیشتر بر مخاطبان
معایب :
- هزینه نسبتا بیشتر به دلیل کیفیت بسیار بالا و تکنولوژی های مورد استفاده شده
- طراحی سایت تخصصی نسبت به سایت های آماده وردپرس زمان بیشتری نیاز دارد
- هزینه نگهداری و تمدیدهای سالانه کمی بیشتر از سایت های WordPress