طراحی ریسپانسیو چیست؟
مزایای سایت های ریسپانسیو:
-نمایش مناسب سایت در طیف وسیعی از مرورگر های جدید و قدیمی
-انعطاف پذیری بالا و کارآمد
-مقرون به صرفه بودن (به نسبت طراحی سایت با نسخه موبایل)
-رتبه بهتر و بالاتر در گوگل
-افزایش قدرت سئو سایت (به دلیل پوشش همه کاربران)
-افزایش بازدیدکنندگان سایت
-محبوبیت بیشتر در بین موتور های جستجو
اشتباهات رایج در طراحی سایت ریسپانسیو :
اهمیت طراحی سایت ریسپانسیو چیست؟
بسیاری از مشتریانی که برای طراحی سایت یا فروشگاه اینترنتی با ما تماس میگیرند، در مورد ریسپانسیو بودن سایتها میپرسند. میخواهیم دلیل اهمیت و ضرورت زیاد این موضوع را بدانیم.
میزان بازدید و رتبۀ سایتتان افزایش مییابد
نگاهی به اطراف خود بیاندازید. آدمها معمولاً از چه دستگاهی برای وصل شدن به اینترنت استفاده میکنند؟ کامپیوتر، لپ تاپ، تبلت یا موبایل؟ اگر جواب شما موبایل است، پس درست فکر میکنید.
در سال ۲۰۱۵ بود که گوگل اعلام کرد جستجوهای انجام شده با موبایل بیش از ۵۱% کل جستجوهای گوگل را شامل میشوند. و کاملاً طبیعی است که این موضوع در اکثر سایتهای دیگر نیز صادق باشد. در واقع، خود ما هم تا به حال آمار سایتهای بسیار مختلفی را دیدهایم و به ندرت به سایتی برخوردهایم که ورودی موبایل آن کمتر از کامپیوتر باشد.
تفاوت طراحی ریسپانسیو با طراحی fluid (روان) و طراحی adaptive (انطباق پذیر)
آیا طراحی سایت ریسپانسیو برای تمام سایزها شدنی است؟
شما زمانی که بهدنبال یک سایت ریسپانسیو هستید، یک مانع بزرگ بر سر راه شما قرار خواهد گرفت: هزاران مدل مانیتور، لپتاپ، تبلت و موبایل در دنیا وجود دارد و در نتیجه، تنوع اندازههای صفحه بسیار بالاست. حالا سوال پیش میآید، اصلاً چطور باید سایت خود را برای این همه این اندازهها آماده کنید؟ آیا میخواهید تک تک آنها را بررسی کنید و مطمئن شوید که سایت شما در هر اندازهای درست نمایش داده میشود؟ قطعاً این مساله حتی اگر ممکن باشد، چیزی شبیه به دیوانگی است.
بهینه کردن یک سایت برای تمام اندازههای صفحه چندان عملی نیست. بنابراین بهتر است قبل از هر کار، اولویتهای خود را مشخص کنیم. چگونه؟ کافی است به آمار مختلف رجوع کنیم. آمار زیر به ما نشان میدهد که تعداد جستجوهای انجام شده در گوگل با توجه به نوع دستگاه چقدر است:
موبایل: ۵۱ درصد
دسکتاپ و لپتاپ: ۴۵ درصد
تبلت: ۳.۵ درصد
تلویزیونهای هوشمند و غیره: ۰.۵ درصد
همانطور که میبینید،میزان استفاده از موبایل، کامپیوتر و لپتاپ برای وبگردی بیش از سایر دستگاهها میباشد. پس بهتر است وقت گرانبهای خود را صرف واکنش گرا کردن سایت برای این دستگاهها کنید و وقت چندانی را برای تبلت یا سایر دستگاهها نگذارید.
حالا بیایید کمی در دستگاههای موبایل دقیق شویم. در اینجا باز هم با تنوع مواجه میشویم. یعنی سایز صفحههای موبایل نیز با هم متفاوتند. پس باز هم بهترین راه این است که به سراغ گوشیها و اندازه صفحههای رایج بازار برویم. این یعنی واکنش گرایی خود را در گوشی های مطرح (برای مثال سری آیفون و همینطور موبایلهای سامسونگ) تست کنید. اما حتی از این هم میتوان دقیقتر شد. طبق آمار،رایجترین اندازۀ صفحه در گوشیها، ۱۳۶۶*۷۶۸ است.پس اگر نمیخواهید خیلی وقت بگذارید، حداقل ریسپانسیو بودن وبسایت خود را در این سایز بررسی کنید.
حرف آخر
با توجه به موارد گفته شده در این مقاله، به اهمیت و ضرورت واکنش گرا بودن سایت پی بردید. از این رو اگر قصد سفارش و ساخت یک سایت برای کسب و کار خود دارید، حتما از طراح سایت بخواهید آن را به صورت ریسپانسیو طراحی کند. در طی مرور زمان نیز، صفحات مختلف سایت خود را از نظر سازگاری با موبایل مورد بررسی قرار دهید. این بررسیها و توجه به این مورد، رتبه صفحات سایت شما در نتایج جستجوی گوگل بهبود خواهد داد.