برای رسیدن به رتبههای برتر گوگل، باید موارد مختلفی در سایت را بهبود دهید. بهتر است مسیر مشخصی داشته باشید که شما را برای رسیدن به بهترین نتیجه همراهی کند. استراتژی سئو به شما کمک میکند که یک فرآيند مشخص برای بهینهسازی سایت داشته باشید و از محتوا گرفته تا موارد فنی و تکنیکال را در بر بگیرد. با وجود استراتژی سئو است که میتوانید برای بهبود رتبه در نتایج گوگل، جذب بازدید بیشتر، تقویت برند، افزایش فروش و بهبود نرخ تبدیل دست پیدا کنید. در ادامه مجموعه وب شیفت توضیحات بیشتری به شما خواهید داد و کمک میکند که استراتژی مطابق ترندهای روز طراحی کنید.
بهینه سازان برای موتور جستجو (سئوکاران) افرادی هستند که وب سایت ها بهینه سازی میکنند تا به آنها کمک کنند در نتایج ابتدائی موتورهای جستجو نشان داده شوند و ترافیک ارگانیک بیشتری را به دست آورند.
در اصل، یک سئوکار یک استراتژیست محتوا بسیار متخصص است و به یک کسب و کار کمک می کند تا فرصتهایی را برای پاسخ دادن به سوالاتی پیدا کند که افراد در هر حوزه از طریق موتورهای جستجو بدنبال آن هستند.
استراتژی سئو چیست؟ چگونه استراتژی سئو تدوین کنیم؟
استراتژی سئو چیست؟ چگونه استراتژی سئو تدوین کنیم؟
سئو یکی از مهمترین روشها برای افزایش ترافیک سایت است. برای بهبود سئو وبسایت و کسب رتبه بالاتر در نتایج جستجو، لازم است تا استراتژی سئو مشخصی داشته باشیم. استراتژی سئو سایت باید بر تحقیق کلمات کلیدی، بهینهسازی محتوا، لینک سازی داخلی و خارجی، بهبود سرعت بارگذاری صفحات و موارد دیگر متمرکز شود. در این مقاله به آموزش تدوین استراتژی سئو میپردازیم و توضیح خواهیم داد که چگونه میتوانید برای وبسایت خود یک استراتژی جامع تدوین کنید.
آنچه در ادامه می خوانید:
استراتژی سئو (seo strategy) چیست؟
انواع استراتژی سئو
تدوین استراتژی سئوی محتوا
تدوین استراتژی سئوی تکنیکال
تدوین استراتژی سئوی داخلی
تدوین استراتژی سئوی خارجی
چرا به استراتژی سئو نیاز داریم؟
استراتژی سئو به فرآیند برنامهریزی و اجرای تکنیکهای مختلف برای بهبود وضعیت سئو و رتبهبندی وبسایت در موتورهای جستجو اشاره دارد. هدف استراتژی جذب ترافیک ارگانیک بیشتر به یک وبسایت با بهینهسازی محتوا، ساختار و سایر عناصر آن بر اساس دستورالعملهای موتورهای جستجو مانند گوگل است. یک استراتژی موثر سئو شامل ترکیبی از روشهای سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال است تا اطمینان حاصل شود که وبسایت به راحتی توسط موتورهای جستجو کراول و ایندکس میشود و شانس بالاتری برای کسب رتبه بالاتر در صفحات نتایج موتورهای جستجو دارد.
استراتژیهای سئو شامل 4 نوع هستند که در ادامه به طور کامل به آنها خواهیم پرداخت.
تدوین یک استراتژی سئوی محتوا شامل چند مرحله است که در این بخش به آنها اشاره میکنیم:
مخاطبان هدف خود را مشخص کنید: افرادی را که میخواهید از طریق محتوای خود به آنها دسترسی پیدا کنید، شناسایی کنید. علایق، نیازها و نقاط درد آنها چیست؟ چه سؤالاتی دارند که محتوای شما میتواند به آنها پاسخ دهد؟
تحقیق کلمات کلیدی: از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی برای یافتن کلمات کلیدی و عباراتی که مخاطب هدف شما آنها را جستجو میکند، استفاده کنید. این کلمات کلیدی باید در محتوای شما گنجانده شوند تا به رتبه بالاتر در نتایج جستجو کمک کنند. کلمات کلیدی طولانی بهترین کلمات برای شروع هستند.
رقبایتان را آنالیز کنید: به محتوای تولید شده توسط رقبایتان دقت کنید. چه کلمات کلیدی را هدف قرار میدهند؟ چه موضوعاتی را پوشش میدهند؟ چگونه میتوانید محتوای خود را از آنها متمایز کنید؟ آنالیز رقبا باعث میشود درک بهتری از وضعیت محتواهای تولید شده در حوزه کاریتان کسب کنید.
تقویم محتوا ایجاد کنید: برنامه تولید محتوای خود را برای چند ماه آینده برنامهریزی کنید. این تقویم باید شامل موضوعات، قالبها (مانند پستهای وبلاگ، ویدیوها، اینفوگرافیکها) و تاریخ انتشار هر محتوا باشد.
محتوای باکیفیت تولید کنید: محتوای شما باید برای مخاطبان هدف شما جذاب، آموزنده و مفید باشد. همچنین باید برای موتورهای جستجو با گنجاندن کلمات کلیدی مرتبط، استفاده از تگهای هدینگ مناسب و توضیحات متا بهینه شود. یکی از بهترین مدلهای تولید محتوا، مدل محتوایی پیلار کلاستر است. در این مدل، یک صفحه اصلی به عنوان پیلار (Pillar) انتخاب میشود که در آن محتوای جامعی در مورد یک موضوع اصلی (مثلاً محصول یا خدمات شرکت) قرار دارد.
سپس، مجموعهای از صفحات فرعی (Sub-Page) با عناوینی مشابه به عنوان خوشه (Cluster) ایجاد میشوند که هر یک به صورت جداگانه روی جزئیاتی در مورد آن موضوع مشخص متمرکز میشوند.
استفاده از هدینگها: از تگهای هدر (H1، H2، H3) برای ساختاربندی محتوای خود استفاده کنید و خواندن آن را برای کاربران و موتورهای جستجو آسان کنید. همچنین از کلمات کلیدی هدف خود در تگهای هدر محتوا استفاده کنید.
محتوای خود را تبلیغ کنید: از شبکههای اجتماعی، بازاریابی ایمیلی و کانالهای دیگر برای تبلیغ محتوای خود و هدایت ترافیک به وبسایت خود استفاده کنید.
تحلیل و اندازهگیری نتایج: از ابزارهای تحلیلی برای ارزیابی عملکرد محتوای خود استفاده کنید. این کار به شما کمک میکند که تشخیص دهید کدام محتوای شما موفقتر عمل کرده و کدام نیاز به بهبود دارد و استراتژی خود را بر اساس آن تنظیم کنید.
تدوین یک استراتژی سئو تکنیکال شامل بهینهسازی جنبههای فنی وبسایت شما برای سازگاری بیشتر با شاخصهای موتورهای جستجو است. برای تدوین این استراتژی فنی باید مراحل زیر را طی کنید:
انجام ممیزی فنی سایت: با انجام یک ممیزی جامع سئو تکنیکال شروع کنید تا هرگونه مشکل فنی که ممکن است مانع عملکرد مناسب سایت شما در موتور جستجوی شود را شناسایی کنید. برخی از مشکلات رایجی که باید به دنبال آنها باشید عبارتاند از لینکهای شکسته، محتوای تکراری و سرعت لود پایین سایت.
بهبود سرعت وبسایت: سرعت وبسایت یک عامل مهم در رتبهبندی موتورهای جستجو است. مطمئن شوید که وبسایت شما برای لود و نمایش سریع بهینه شده است. شما میتوانید این کار را با فشردهسازی تصاویر، کاهش کدها و استفاده از کش مرورگر انجام دهید.
پیادهسازی اسکیما: اسکیما، کدی است که به موتورهای جستجو کمک میکند تا موضوع محتوای وبسایت شما را درک کنند. پیادهسازی اسکیما میتواند به کسب جایگاه بالاتر در نتایج جستجو و افزایش نرخ کلیک وبسایت شما کمک کند.
بهینهسازی ساختار وبسایت: ساختار وبسایت شما باید به راحتی قابل پیمایش باشد و عناوین صفحات و URL های واضح و مختصر داشته باشد.
بهینهسازی برای موبایل: بیش از نیمی از ترافیک وبسایتها از دستگاههای تلفن همراه میآید. اطمینان حاصل کنید که وبسایت شما برای نمایش در موبایلها سازگار است و یک طراحی ریسپانسیو با عملکرد مناسب دارد.
پیادهسازی HTTPS: HTTPS نسخه ایمن پروتکل HTTP است. پیادهسازی HTTPS میتواند به بهبود امنیت وبسایت شما و همچنین رتبهبندی آن در موتورهای جستجو کمک کند.
نظارت بر عملکرد سئو تکنیکال سایت: به طور مداوم بر عملکرد وبسایت خود با استفاده از ابزارهایی مانند Google Analytics و Search Console نظارت کنید. به شاخصهای کلیدی عملکرد مانند سرعت صفحه، نرخ پرش و ترافیک ارگانیک توجه داشته باشید.
برای تدوین یک استراتژی موثر سئوی داخلی، مراحل زیر را طی کنید:
بهینهسازی آدرس صفحات: URL صفحات سایت باید تا حد امکان کوتاه و حاوی کلمات کلیدی باشند. همچنین باید طوری انتخاب شوند که کاربر با مشاهده آدرس، متوجه شود که در این صفحه با چه محتوایی مواجه خواهد شد.
بهینهسازی تگ عنوان و توضیحات متا: تگهای عنوان صفحه و توضیحات متا را به کمک کلمات کلیدی همان صفحه بهینه کنید. تگهای عنوان خود را کمتر از 60 کاراکتر و توضیحات متا را کمتر از 155 کاراکتر نگه دارید و اطمینان حاصل کنید که به طور دقیق محتوای صفحه شما را توصیف میکنند.
لینکسازی داخلی: از لینکسازی داخلی برای اتصال صفحات خود به یکدیگر استفاده کنید این کار باعث میشود تا کاربران و کراولرهای موتورهای جستجو به راحتی در بین صفحات سایت شما جابجا شوند.
بهینهسازی تصویر: تصاویر خود را با استفاده از کلمات و عبارات توصیفی، تگ آلت و کپشنهایی که به طور دقیق محتوای تصویر را توصیف میکنند، بهینه کنید.
سئوی خارجی در درجه اول شامل ایجاد بک لینک به وبسایت شما از سایر وبسایتهای معتبر است. در ادامه به مراحل تدوین استراتژی سئوی خارجی سایت اشاره میکنیم:
برای دریافت بک لینک از سایتهای دیگر برنامهریزی کنید: برنامهای برای به دست آوردن بک لینکهای باکیفیت به وبسایت خود از سایر وبسایتهای معتبر تدوین کنید. این برنامهریزی میتواند شامل پست مهمان، رپورتاژ آگهی یا سایر روشهای لینک سازی خارجی باشد.
از شبکههای اجتماعی استفاده کنید: یک حضور قوی در شبکههای اجتماعی در پلتفرمهای محبوب مانند فیس بوک، توییتر، اینستاگرام و لینکدین، میتواند به افزایش آگاهی از برند شما کمک زیادی کند. همچنین میتوانید از این شبکههای اجتماعی به وبسایت خود لینک دهید.
در فرومها و انجمنهای مرتبط شرکت کنید: به فرومها و انجمنهای آنلاین مرتبط که در آن مخاطبان هدف شما فعال هستند، بپیوندید، در بحثها شرکت کنید و به سوالات دیگران پاسخ بدهید تا خود را به عنوان یک متخصص در صنعت خود معرفی کنید.
تعیین استراتژی سئو به شما کمک میکند تا یک نقشه راه برای دستیابی به اهداف مدنظرتان در اختیار داشته باشید. این اهداف میتوانند در رابطه با افزایش ترافیک، لیدها و درآمد سایت شما باشند. بدون یک استراتژی سئوی مشخص، تعیین اینکه از کدام تاکتیکها استفاده کنید و چگونه عملکرد سایت خود را اندازهگیری کنید، میتواند دشوار باشد. یک استراتژی موثر سئو به شما کمک میکند تا روی مهمترین جنبههای سئو، مانند تحقیق کلمات کلیدی، تولید محتوا، بهینهسازی داخلی صفحات، ساخت لینک و نظارت و تجزیه و تحلیل عملکرد خود تمرکز کنید.
علاوه بر این، یک استراتژی قوی میتواند به شما کمک کند تا از رقبای خود جلوتر بمانید، مخاطبان هدف خود را جذب کنید و برند خود را به عنوان یک مرجع در صنعت خود معرفی کنید. توجه به این نکته ضروری است که سئو یک فرآیند مداوم است و برای همگام شدن با تغییرات الگوریتمهای جستجو و رفتار کاربر، نیازمند تلاش و تنظیم مداوم است.
بهطورکلی، داشتن یک استراتژی واضح سئو و اجرا شده برای بهبود تجربه کاربری سایت، هدایت ترافیک هدفمندتر، هدایت بهتر مشتری در قیف فروش و در نهایت دستیابی به اهداف تجاری شما ضروری است.
تدوین استراتژی سئو، برای هر وبسایت، بسته به نوع سایت یعنی اینکه یک سایت فروشگاهی باشد یا یک وبلاگ شخصی، یک سایت خبری باشد یا یک سایت تخصصی و همچنین اینکه به دنبال رسیدن به چه هدفی است میتواند متفاوت باشد. بهطورکلی مراحل تدوین استراتژی سئو سایت را میتوان اینگونه بیان کرد:
تعیین اهداف: تعیین کنید که میخواهید با فرایندهای سئو در سایت خود به چه چیزی برسید، مانند افزایش ترافیک ارگانیک، بهبود رتبه در نتایح یا ایجاد سرنخ/فروش بیشتر.
تعیین شاخصهای کلیدی عملکرد: برای رسیدن به اهداف خود یک یا چند شاخص تعیین کنید. شاخصهای کلیدی عملکرد (KPI) به شما کمک میکنند تا عملکرد سایت خود را ارزیابی کنید و ببینید که آیا تلاشهای شما اثربخش بوده یا خیر. برخی از KPI ها میتوانند ترافیک سایت، مدت زمان ماندن کاربر در سایت، نرخ کلیک و … باشند.
انجام ممیزی وبسایت: سلامت فنی، کیفیت محتوا و عملکرد کلی وبسایت خود را تجزیه و تحلیل کنید تا ببینید کدام بخشهای سایت شما نیازمند بهبود هستند.
تحقیق کلمات کلیدی: کلمات کلیدی و عباراتی را که به کسبوکار شما مرتبط هستند و رقابت بسیار زیادی در آنها وجود ندارد، شناسایی کنید. همچنین پس از تهیه لیست کلمات کلیدی باید به خوشه بندی کلمات کلیدی (keyword clustering) بپردازید. در این روش، کلمات کلیدی مشابه و مرتبط در یک گروه قرار میگیرند و به دستههایی تقسیم میشوند که مفهوم یکسانی دارند. این روش به موتورهای جستجو کمک میکند تا موضوع و محتوای دقیق هر صفحه را بهتر درک کنند.
تدوین استراتژی محتوا: برنامهای برای ایجاد و بهینهسازی محتوایی ایجاد کنید که کلمات کلیدی انتخابی شما را هدف قرار دهد و با اهداف تجاری شما همسو باشد.
تدوین استراتژی سئو داخلی: اطمینان حاصل کنید که عناصر داخل صفحه وبسایت شما، مانند متا تگها، هدینگها و لینکهای داخلی، برای کلمات کلیدی مورد نظر شما بهینه شدهاند.
تدوین استراتژی سئو خارجی: برای افزایش اعتبار وبسایت و رتبهبندی موتورهای جستجو، برای دریافت بک لینک از وبسایتهای معتبر و مرتبط برنامهریزی کنید.
نظارت و تجزیه و تحلیل نتایج: به طور مداوم بر عملکرد وبسایت خود نظارت کنید و استراتژی خود را بر اساس نتایج تنظیم کنید تا عملکرد سئوی خود را بهبود ببخشید.
جمعبندی نهایی
به طور کلی در این مقاله درباره استراتژی های سئو سایت صحبت کردیم. تدوین هر نوع استراتژی و مسیر نیازمند فاکتورها و ویژگیهای متنوع است؛ اولین و شاید مهمترین بخش یک استراتژی، میتواند تعیین چشمانداز آن باشد که نحوه اجرای سایر مراحل را در ادامه مسیر مشخص میکند و روی آنها تاثیر دارد. بنابراین، دانستن اصول سئو و رعایت آنها دارای اهمیت فراوانی است؛ چون این اصول در تعیین استراتژی سایت و همچنین، اجرای درست مراحل بعدی نقش به سزایی دارند.
امیدواریم این مقاله برای شما کاربردی بوده باشد. به نظر شما تنها داشتن یک استراتژی دقیق و اصولی برای کمک به بهتر شدن سئو سایت کافی است یا باید همواره برای بهبود آن تلاش کنیم؟ نظرات ارزشمندتان را با ما به اشتراک بگذارید.