جنگو Django چیست؟

جنگو چیست؟

جنگو یکی از فریم ورک‌های مبتنی بر وب و سطح بالا در پایتون است  که مبتنی بر معماری (Model-View-Template) یا MVT می‌باشد. فریم ورک، مجموعه استانداردها و چارچوب هایی است که به برنامه نویسان در توسعه بهتر کدها کمک می‌کند. جنگو رایگان و منبع باز (Open Source) است، اسناد زیادی دارد و برای برنامه نویسان با تجربه، نقطه امنی در توسعه اپلیکیشن‌های مبتنی بر وب محسوب می‌شود.

این فریم ورک در سال 2003 و توسط یک تیم نرم افزاری فعال در حوزه پشتیبانی سایت‌های خبری توسعه یافت. این گروه با  دسته بندی کدهای نوشته شده و استفاده از دیزاین پترن‌های مختلف، زمینه توسعه فریم ورک جنگو و معرفی آن را در سال 2005 فراهم کردند. جنگو تلاش می‌کند ساخت سایت را ساده کند و مشکلات تعامل با پایگاه داده‌ها را کاهش دهد. در این فریم ورک تلاش شده که همه اجزا در ارتباط با هم بوده و قابل استفاده مجدد باشند.

ساختار جنگو چیست؟

جنگو از معماری سه لایه MVT استفاده میکند که مخفف Model -View – Template میباشد. این معماری نوع تغییر داده شده MVC برای فریمورک جنگو بوده و به آن بسیار شبیه است. هنگامی که سرور جنگو، یک request (درخواست) دریافت میکند، مسیریاب URL آن request را به view مناسب هدایت میکند. سپس لایه view داده را از لایه model دریافت میکند و با استفاده از متدها و فانکشن‌هایی که در آن نوشته میشود، لایه template را پر میکند و آنرا به کاربر ارسال میکند.

مزایای جنگو چیست؟

بسیاری از برنامه نویسان ویژگی‌ها برتر جنگو را به این شکل دسته بندی می‌کنند:

1.کامل بودن جنگو:

جنگو به همه موارد لازم در توسعه اپلیکیشن توجه کرده و با ارائه مستندات مفصل و استانداردهای طراحی اصولی، می‌تواند در همه جوانب روند توسعه وب یا اپلیکیشن برنامه نویسان را پشتیبانی کند. استفاده از جنگو در برنامه نویسی، برای کسب و کارهای امروزی بسیار پرکاربرد است زیرا می‌تواند خیال شما را بابت روند رو به گسترش پلتفرم‌های آنلاینی که دارید، راحت کند.

2.امن بودن:

جنگو با شعار انجام کارهای درست طراحی شده است و در حوزه امنیت، شما را از بسیاری از اشتباهات رایج امنیتی دور نگه می‌دارد. اگر از جنگو استفاده می‌کنید بابت مواردی مانند امنیت حساب‌های کاربری و اطلاعات کاربران ورودی (Session) نگران نباشید.

3.مناسب برای سئو:

جنگو تعدادی ابزار بهینه‌سازی موتورهای جست‌وجو (SEO) نیز ارائه می‌دهد. با فریم‌ورک سئوی جنگو، توسعه‌دهندگان می‌توانند با استفاده از قالب‌های کش شده و فشرده‌سازی CSS و جاوااسکریپت، زمان بارگذاری صفحه را کاهش دهند. حتی ابزاری برای مدیریت robots.txt نیز وجود دارد. در مجموع، قابلیت‌های سیستم مدیریت محتوای Django فراتر از انتظارات بسیاری از متخصصان سئو است.

4.کتابخانه‌ها:

Django این امکان را به توسعه‌دهندگان می‌دهد که در هنگام ساخت هر پروژه‌ای بتوانند از کتابخانه‌ها استفاده کنند. برخی از کتابخانه‌های محبوب عبارت‌اند از: فریم‌ورک Django REST که مسئول ساخت رابط‌های برنامه‌نویسی اپلیکیشن (APIها) است، Django CMS که برای مدیریت محتوای وب‌سایت طراحی شده است، و Django-allauth که مجموعه‌ای یکپارچه از برنامه‌های جنگو برای احراز هویت، ثبت‌نام، مدیریت حساب و احراز هویت حساب کاربری شخص ثالث است.

5.قابلیت حمل و توسعه در بسترهای مختلف:

جنگو به زبان پایتون نوشته شده است و به همین دلیل مستقل از سرور، بر روی سیستم‌های مختلفی مانند ویندوز، لینوکس، مک و غیره قابل اجرا است. همچنین این فریم ورک، به خوبی توسط تامین کنندگان خدمات میزبانی وب پشتیبانی می‌شود.

6.پر کاربرد بودن:

برای ساخت انواع مختلفی از سایت‌ها در زمینه‌های تولید محتوا، خبری، رسانه‌های اجتماعی و غیره می‌توان از جنگو استفاده کرد. این فریم ورک با فریم ورک‌های سمت کاربر (Client-Side ) تعامل زیادی دارد و توانایی تبدیل محتوا در فرمت‌های مختلف HTML، JSON، XML و غیره را دارد.

7.قابلیت نگهداری:

 جنگو قابلیتی برای استفاده چندباره از کدها فراهم می‌کند و با جلوگیری از نوشتن کدهای تکراری، به میزان زیادی حجم کدها را کاهش می‌دهد. همچنین قابلیت گروه بندی کدهای مرتبط در یک ماژول را برای استفاده مجدد دارد.

8.مقیاس پذیری:

پروژه‌های بزرگ یا کوچک برای جنگو فرقی نمی‌کنند. این فریم ورک قدرتمند توانایی پشتیبانی و توسعه پروژه‌های کوچک و تبدیل آن‌ها به پروژه هایی با ترافیک و حجم زیادی از اطلاعات را دارد. شرکت‌های مطرح جهان برای توسعه بسیاری از ایده‌های خود، جنگو را انتخاب می‌کنند.

9.پشتیبانی از دیتابیس‌ها و سئو:

 جنگو از پایگاه داده‌های زیادی مانند MySql، Oracle، SQLite و غیره پشتیبانی می‌کند و با توجه به نوع پروژه، امکان استفاده از چندین پایگاه داده را به طور همزمان فراهم می‌کند. جنگو در سئو وب سایت‌ها نیز کمک بسیاری می‌کند. آدرس صفحات در جنگو به شکل URL است و این مسئله باعث بهینه سازی سایت و بهبود سئو می‌شود.

10.انجمن‌های پشتیبانی:

برنامه نویسان زیادی در سراسر دنیا از جنگو استفاده می‌کنند. بنابراین در صورت بروز مشکل، سایت‌ها و کانال‌های ارتباطی زیادی وجود دارند تا بتوانید با تجربه سایر کاربران، سطح پروژه خود را ارتقا داده و مشکلتان را حل کنید.

جنگو برای چه کارهایی مورد استفاده قرار می‌گیرد؟

فریم‌ورک جنگو نیز می‌تواند وظایف متعددی را انجام دهد. از Django می‌توان برای موارد زیر استفاده کرد:

  • سیستم‌های مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)
  • سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) برای استفاده‌ی داخلی و تجاری
  • پلتفرم‌های ارتباطی
  • موتورهای رزرو
  • پلتفرم‌های مدیریت اسناد
  • سیستم‌های تأیید هویت
  • سیستم‌های فیلترینگِ دارای قوانین متغیر پویا و پارامترهای پیشرفته
  • راهکارهای تجزیه و تحلیل داده‌ها و محاسبات پیچیده
  • یادگیری ماشین

نمونه‌ سایت‌های معروفی که با جنگو توسعه داده شده‌اند:

1.یوتیوب:

یوتیوب بزرگترین شبکه ویدئویی و بخشی از گوگل است که از پایتون و چارچوب جنگو در بسیاری از پروژه‌های خود استفاده می‌کند. YouTube نیز از این قاعده مستثنی نیست و کل این پلتفرم غول پیکر روی این چارچوب نوشته شده است.

۲. جستجوی گوگل:

گوگل مدتهاست که در بسیاری از محصولات خود از پایتون استفاده می‌کند. آنها همیشه پتانسیل این زبان را می‌دیدند و سعی می‌کردند آن را هر چه بیشتر در برنامه‌های خود پیاده سازی کنند. این شرکت از زبان پایتون و فریمورک جنگو برای پروژه اصلی خود، جستجوی گوگل استفاده می‌کند.

۳. DropBox

یکی از بزرگترین سایتهای جهان برای ذخیره سازی داده یا به زبان ساده ذخیره سازی ابری DropBox می‌باشد که روش جدیدی برای ذخیره سازی داده‌ها ایجاد کرده است: یعنی دخیره سازی روی ابرها به جای کامپیوترها. با استفاده ار این ابزار می‌توانید از هر مکانی و از هر دستگاهی به فایل‌های خود دسترسی پیدا کنید. معروف ترین و محبوب ترین نرم افزار ذخیره سازی ابری برای اسناد، فیلم‌ها، گرافیک‌ها و غیره یعنی dropbox، به ما این امکان را می‌دهد که تقریباً هر چیزی را با استفاده از قدرت پایتون ذخیره، همگام سازی نموده و به اشتراک بگذاریم.

۴. اینستاگرام:

اینستاگرام یکی از بزرگترین شبکه‌های اجتماعی در جهان است. به کاربران اجازه می‌دهد عکس‌های خود را در سراسر جهان ارسال کنند. نسخه وب اینستاگرام کاملاً روی جنگو ساخته شده است.

۵. Reddit:

Reddit بزرگترین پروژه اخبار اجتماعی است. کاربران می‌توانند مقالات مختلفی ارسال کنند، همچنین نظرات خود را داده و به مقالات دیگر نویسندگان دیگر رأی دهند. در این سایت، هزاران اخبار اینترنتی درباره موضوعات مختلف را مشاهده خواهید کرد. بیشتر فعالیت‌های این سایت در پایتون انجام می‌شود.

۶. Pinterest:

Pinterest شباهت زیادی به اینستاگرام دارد. در آن کاربران می‌توانند عکس‌های مختلفی را به اشتراک بگذارند، اما فقط آن دسته از عکسهایی را که با علایق آنها یا انتخاب آنها مطابقت دارند.

۷. Quora:

Quora یک وب سایت آمریکایی است. در این پورتال، کاربران می‌توانند سوالات مختلفی را بپرسند و سایر کاربران می‌توانند به آنها پاسخ دهند. هرچه بیشتر به سوالات پاسخ دهید، امتیاز بالاتری در سایت خواهید داشت. بنابراین، اگر جواب چیزی را نمی‌دانید، ساده ترین راه برای دریافت پاسخ، ارسال آن در این سایت است.

۸. نقشه‌های یاهو:

به طور کلی، یاهو از پلتفرم Node.js برای پروژه‌های خود استفاده می‌کند. با این حال، آنها تصمیم گرفتند از پایتون برای ایجاد نقشه‌های خود استفاده کنند. نقشه‌های یاهو یک نقشه عالی و خوب است که به شما امکان می‌دهد مسیری از نقطه A به نقطه B را بدست آورید. این موتور جستجو در کشورهای شرقی محبوبیت زیادی ندارد، اما یک موتور جستجوی بسیار بزرگ و محبوب در غرب است. نقشه‌های یاهو قابل اعتماد در نظر گرفته می‌شوند، به همین دلیل بسیاری از مردم از آنها در سفرهای روزانه خود استفاده می‌کنند.

۹. موزیلا:

یکی از محبوب‌ترین مرورگرها، موزیلا، هر ماه باید صدها میلیون درخواست را انجام دهد. با توجه به تعداد درخواست‌هایی که از طریق API دریافت می‌کنند، به راحتی می‌توان فهمید که چرا تیم تصمیم گرفتند از PHP و CakePHP به پایتون و جنگو تغییر وضعیت دهد. سایت پشتیبانی موزیلا و همه افزونه‌های مرورگر آنها اکنون توسط جنگو تأمین می‌شوند.

۱۰. Spotify:

Spotify برنامه‌ای است که به شما امکان می‌دهد موسیقی را به صورت رایگان پیدا کنید، گوش دهید و با دوستان خود به اشتراک بگذارید. کار با این برنامه بسیار راحت است، زیرا به شما این امکان را می‌دهد که موسیقی مورد علاقه خود را پیدا کرده و به سرعت به لیست پخش خود اضافه کنید.

حرف آخر:

یادگیری پایتون می‌تواند قدرت استفاده از جنگو را در اختیار شما گذاشته و بازار کار جدیدی برایتان فراهم کند. جنگو به سرعت کارها را پیش می‌برد و شما را قانع می‌کند که چرا به جای آن، سراغ یادگیری فریم ورک دیگری نرفته اید

error: شماره تماس : 09193156178